برش هاسه شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳

معرفی و بررسی کتاب جلوه جلال؛ زندگی و زمانه روحانی شهید جلال افشار

کلام شهیدان: فرازی از وصیت نامه شهید سلیمانی : شهدا را در چشم، دل و زبان خود بزرگ ببینید، همانگونه که هستند. فرزندانتان را با نام آنها و تصاویر آنها آشنا کنید.

جلوه جلال

به پاس داشت روحانی مهذب و اسوه اخلاق و جهاد سردار شهید جلال افشار

نویسنده: اکبر نوروز زادگان

انتشارات: ستاره درخشان

تاریخ چاپ: اول، فروردین ۱۳۹۵

تعداد صفحات: ۱۵۶ صفحه

شهید جلال افشار یکی از چهره های روحانی و ایثار گر استان اصفهان می باشد که علم و عمل را در هم آمیخته است.

ایشان از چهره هایی بود که مورد توجه حضرت آیت الله العظمی بهاء الدینی بود.

کتاب حاضر در هشت بخش کلی به معرفی و توصیف این شهید عزیز از دریچه نگاه خانواده و دوستان شهید پرداخته است.

درباره ویژگی های مثبت این کتاب به نکات زیر می توان اشاره کرد:

یک: بومی بودن اثر: هم چنان که در برخی معرفی های گذشته اشاره شد، از مهم ترین ویژگی های کتاب حاضر این است اراده تولید این اثر و معرفی شهید بزرگوار از دل شهر اصفهان جوشیده است. این نگاه حاصل اراده تعظیم مقام شامخ شهیدان والا مقام است و بخش های خودجوش و مردمی استان اصفهان در این بُعد، الحق که جزو استان های پیش گام هستند.

دوم: دل نوشته های شهید: در این بخش از کتاب نامه ها و دل نوشته های شهید گرد آوری شده است.

سوم: ذکر خاطرات قبل و بعد از انقلاب: در این کتاب به خاطرات قبل از انقلاب شاید به میزان خاطرات دوران انقلابش توجه شده است.

چند نکته هم به عنوان نقد قابل طرح می باشد:

یک: عدم ذکر زندگی نامه سال نمای زندگی: شهدانی که به حسب ظاهر شهرت زیادی ندارند، ذکر سال نمای حیات ایشان ضرورت دارد. احساس می شود در این زمینه می شد بهتر از این کار کرد.

دوم: تصاویر: در آخرین صفحه کتاب، عنوانی به نام تصاویر ذکر شده، اما ذیل آن تصویری موجود نیست. البته در خلال بحث های کتاب مجموعا نه تصویر از ایشان به صورت سیاه و سفید ارائه شده است.

سه: عدم ذکر راویان خاطرات: اگر چه در آخر کتاب مجموعه افرادی که مصاحبه ای از ایشان در کتاب آمده، ذکر شده است؛ اما به طور دقیق معلوم نیست که کدام خاطرات مربوط به راوی مشخص است. به سختی می توان فهمید سردار رحیم صفوی که مقدمه کتاب را هم نوشته است، برادر خانم شهید است.

چهار: عدم فصل بندی مناسب: با اینکه همه کتاب در قالب ذکر خاطرات است، ولی فصلی از کتاب با عنوان «آیینه خاطرات» نام گذاری شده است.

این کتاب توصیفی هر چند مختصر و اجمالی از یکی از ستارگان درخشان استان اصفهان می باشد و مطالعه آن می تواند نور بخش حرکت کنندگان در تاریکی ها باشد.

پیوندهای مرتبط:

برش هایی از این کتاب در اینجا قابل مشاهده خواهد بود.

به این پست امتیاز دهید.
حتما بخوانید:  غار حرای شهید جلال افشار

مطالب زیر رو هم از دست ندید…

نظرات و ارسال نظر